Helene's

Babymassasje

 

                                          - et språk som sier mer enn ord -

 

 

Babaymassasje

 

Olje

 

 

Vi bruker olje for å få bedre glid når vi masserer barnet, slik at vi ikke skader barnets hud. Oljen vi bruker ved massasje skal være uparfymert,kaldpresset vegetabilsk olje av høy kvalitet, helst økologisk dyrket. Dette fordi den er helt ufarlig for barnet å få i seg og gjør ingen skade når barnet f.eks putter nymasserte fingre eller tær i munnen. Den inneholder også vitaminer og mineraler som er nyttige for huden.

 

Kaldpressede oljer fremstilles uten oppheting eller kjemiske prosesser ,og vi bruker den i daglig matlaging. Eksempler på hva man kan bruke er olivenolje, solsikkeolje og sesamolje.

 

Melder du deg på kurs, er en flaske olje inkludert i kursavgiften.

 

 

 

      

 

Vi skal holde oss unna mineraloljer og syntetiske oljer ved massasje. Mineralolje er fremstilt av petroleum, og syntetisk olje i laboratorium. De inneholder både parabener og ofte parfyme, og legger seg som en hinne utenpå huden.

Grunnen til at oljen ikke skal inneholde parfyme er fordi  duften av mor og far er den mest behagelige for spedbarnet, en duft som virker svært positivt på bindingen mellom foreldre og barn. Også fordi parfymerte oljer smaker vondt, og kan svi om barnet gnir seg i øynene.

 

Se nøye på innholdfortegnelsen på babyoljene man får kjøpt på butikkene, de er som oftes tilsatt mineralolje. Gjerne under navnet paraffinum, paraffinum liquidum, petrolatum, vaselin eller medisinsk hvitolje.